یزدفردا :از روز یکشنبه که نام معرفی شدگان آزمون دکترا برای مصاحبه به دانشگاهها اعلام شده است، شک و تردیدهای بسیاری در میان داوطلبان این آزمون پیش آمده که تا کنون کسی به آنان پاسخی نداده و البته بعید هم هست که کسی درباره کوتاهی خود به مردم پاسخی دهد.
از روز یکشنبه که نام معرفی شدگان آزمون دکترا برای مصاحبه به دانشگاهها اعلام شده است، شک و تردیدهای بسیاری در میان داوطلبان این آزمون پیش آمده که تا کنون کسی به آنان پاسخی نداده است.
به گزارش «تابناک»، ماجرا از آنجا آغاز شد که سازمان سنجش در معرفی افراد مجاز به انتخاب رشته، چند برابر ظرفیت دانشگاه اعلام و از دواطلبان خواست که انتخاب رشته کنند. این در حالی بود که در همان زمان، بنا بر این بود که سنجش هر داوطلب را به سه دانشگاه معرفی کند.
بر پایه این گزارش، اما روز یکشنبه داوطلبان با کمال تعجب دیدند که نه تنها سازمان سنجش خلف وعده کرده و هر داوطلب را به بیش از سه دانشگاه معرفی نموده، بلکه شمار افراد معرفی شده بسیار کمتر از چند برابر ظرفیت دانشگاههاست. بدین ترتیب که افراد معرفی شده برای مصاحبه، تقریبا برابر با ظرفیت دانشگاه هاست. در این صورت، مصاحبه که بنا بود، ضریب دو در نمره کلی داوطلبان داشته باشد، تقریبا کارآیی خود را از دست خواهد داد، چرا که تقریبا در مرحله مصاحبه دیگر رقابتی شکل نخواهد گرفت.
اکنون در این مرحله دواطلبان چند پرسش اساسی دارند که لازم است سازمان سنجش به آنها پاسخ دهد:
نخست: بر چه مبنایی وعده و قول مکتوب خود مبنی بر معرفی هر داوطلب به سه دانشگاه را به چهار دانشگاه تغییر داده است؟ سازمان سنجش که داوطلبان را تهدید میکند در صورت قصور عمدی یا سهوی در تکمیل اطلاعات در هر مرحله از آزمون با داوطلب برخورد خواهد کرد، آیا نمیخواهد درباره کوتاهی عمدی خود به کسی توضیحی دهد؟
دوم: چگونه سازمان سنجش برنامهریزی کرده است که تقریبا برابر با ظرفیتهای اعلام شده دانشگاهها، دواطلبان را برای مصاحبه دعوت نموده است؛ به گونهای که به نظر میرسد، دیگر رقابتی در مصاحبهها در کار نخواهد بود و این گفته که نمره مصاحبه و سوابق دو برابر آزمون کتبی است، دیگر وجهی ندارد.
سوم: چگونه است که بیشتر افراد معرفی شده به چهار اولویت افراد یکسانی هستند؛ مثلا برای یک رشته که ۹ نفر ظرفیت دارد، ۹ نفر به مصاحبه دعوت شدهاند. در این صورت همین ۹ نفر در دانشگاههای پذیرنده پذیرفته خواهند شد، مصاحبه تنها نام دانشگاهها را تعیین خواهد کرد و نه قبولی یا عدم قبولی آنان را. مصاحبه و سوابق چه جایی در این آزمون خواهند داشت؟!
چهارم: چرا مشخص نشده است که مصاحبه دانشگاهها حد نصاب دارد یا نه؟ اگر حد نصاب دارد، افراد معرفی شده که حد نصاب نیاورند، چه تکلیفی خواهند داشت؛ آیا دوباره به مانند سال گذشته دردسر تکمیل ظرفیت کابوس سالانه داوطلبان خواهد شد؟
ماجرای آن دو هزار نفری که بعدا به فهرست مجاز شدگان افزوده شدند، چیست؟ وقتی سازمان سنجش حتی یک سوم از افراد معرفی شده ابتدایی را برای مصاحبه دعوت نکرده، چرا بعدا نزدیک دو هزار نفر دیگر را به فهرست مجاز شدهها افزود؟ آیا هدف خاصی در میان بود؟
آیا باز هم لازم است، رئیس جمهور محترم خود رأسا به ماجرا وارد شوند تا مسئولان لازم ببینند به افکار عمومی و دواطلبانی که چارهای جز اعتماد به آنان ندارند، پاسخگو باشند؟
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024